Termeni și condiții

Prezentul document stabileste termenii si conditiile de utilizare a site-ului www.electrochirurgie.ro si conditiile de achizitionare a produselor comercializate prin intermediul acestui site.
Site-ul electrochirurgie.ro este detinut de SC MEDIROM Instruments Sales SRL cu sediul social in Iasi, B-dul Țuțora nr.15, bloc G1, etaj1, ap. 9, Jud. Iasi, inregistrata la Registrul comertului sub nr. J22/163/18.01.2022, CIF :RO45485500, denumita in continuare MEDIROM Instruments Sales.
Politica de confidentialitate, Politica privind modulele cookie, precum si orice alte documente la care se face referire in cuprinsul acestui document, fac parte din Termeni si conditii. Prin utilizarea site-ului, prin logarea in cadrul acestuia si prin accesarea serviciilor oferite de catre MEDIROM Instruments Sales acceptati Termenii si conditiile detaliate mai jos, cu toate consecintele care decurg din acceptarea acestora. Daca nu sunteti de acord cu Termenii si conditiile, va rugam sa nu utilizati acest site.
MEDIROM Instruments Sales isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment Termenii si conditiile, fara o notificare prealabila. MEDIROM Instruments Sales isi rezerva dreptul de a modifica sau de a adauga noi reguli si restrictii in ceea ce priveste continutul site-ului, in orice moment, fara o notificare prealabila. MEDIROM Instruments Sales isi rezerva dreptul de a modifica sau actualiza orice serviciu sau drept de utilizare al oricarui serviciu, in orice moment, fara o notificare prealabila.
Orice modificari aduse Termenilor si conditiilor vor intra in vigoare numai pentru comenzile noi, inregistrate dupa publicarea modificarilor respective pe acest site. Astfel, va rugam sa verificati sectiunea aferenta Termenilor si conditiilor, inainte de fiecare comanda.

1. Definitii

Utilizator – orice persoana care viziteaza site-ul electrochirurgie.ro si care si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice lui.
Vanzator – MEDIROM Instruments Sales, cu sediul social in Iasi, B-dul Țuțora nr.15, bloc G1, etaj1, ap. 9, Jud. Iasi, inregistrata la Registrul comertului sub nr.  J22/163/18.01.2022, CIF :RO45485500.
Cumparator – orice persoana fizica sau persoana juridica sau orice entitate juridica care efectueaza o comanda.
Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.
Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul site-ului intentia sa de a achizitiona produse de pe site.
Client – orice persoana fizica sau persoana juridica care isi exprima intentia de a achizitiona anumite produse.
Cont – sectiunea din site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in site. Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete si actualizate.
Produs – orice bun comercializat de către MEDIROM Instruments Sales pe acest site, solicitat de către Cumpărător prin Comanda inregistrata care urmeaza să fie livrat de catre Vanzator, in conditiile prevazute in Termeni si conditii.
Continut – reprezinta toate informatiile de pe site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic; continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil; orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta; informatii legate de Produsele si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada; date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

2. Drepturile de proprietate intelectuala

2.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe site, sunt proprietatea MEDIROM Instruments Sales si a partenerilor ei, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).
2.2. Clientului/Cumparatorului/Utilizatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de MEDIROM Instruments Sales, includerea oricarui Continut in afara site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al MEDIROM Instruments Sales asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al MEDIROM Instruments Sales.
2.3. Clientul/Cumparatorul/Utilizatorul poate copia, transfera si/sau utiliza Continutul numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile acestui document.
2.4. In cazul in care MEDIROM Instruments Sales confera Clientului/Cumparatorului/Utilizatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Clientul/Cumparatorul/Utilizatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea MEDIROM Instruments Sales pentru respectivul Client/Cumparator/Utilizator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.
2.5. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

3. Raspunderea

3.1 MEDIROM Instruments Sales nu garanteaza ca site-ul, serverele pe care este gazduit, sau e-mailurile trimise de la electrochirurgie.ro sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contine erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau orice alti factori similari. Cu toate acestea, MEDIROM Instruments Sales face toate eforturile sa asigure conditii optime de utilizare a site-ului.
3.2 Utilizatorul foloseste site-ul pe riscul propriu, electrochirurgie.ro fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe site. MEDIROM Instruments Sales  nu este raspunzatoare de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea sau prezentarea materialelor de pe site.
3.3 MEDIROM Instruments Sales nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate pe site-ul electrochirurgie.ro, acestea fiind puse la dispozitia de catre furnizori. Informatiile incluse pe electrochirugie.ro au caracter informativ si sunt puse la dispozitie cu buna credinta, din surse pe care Vanzatorul le considera de incredere. In cazul in care vreunul dintre articolele publicate sau orice alta informatie intra sub incidenta Legii privind dreptul de autor si drepturile conexe, Utilizatorul este rugat sa aduca acest fapt la cunostinta Vanzatorului la adresa  medirominstrument@yahoo.com, pentru a putea fi luate masurile legale necesare.
3.4 Parerile exprimate in cuprinsul materialelor care sunt publicate in sectiunea recenzii sunt asumate in intregime de autorii respectivelor materiale si nu implica responsabilitea solidara a electrochirurgie.ro.
electrochirurgie.ro isi rezerva dreptul de a anula Comenzile pentru Produse care sunt afisate pe site ca urmare a unor erori tehnice, sau care, din cauza unor erori tehnice, prezinta preturi evident eronate/derizorii pentru produse (preturi pe care le poate aprecia ca fiind eronate/derizorii orice cumparator cu un nivel mediu de pregatire).
3.5 Orice link-uri catre alte site-uri sunt oferite numai in scopul unei accesibilitati sporite a informatiilor, iar electrochirurgie.ro nu isi asuma nici o responsabilitate sau raspundere pentru continutul acestor site-uri, pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin aceste site-uri.
3.6 Prin crearea si utilizarea Contului, Utilizatorul/ Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.
3.7 Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenele si conditiile site-ului.
3.8 Vanzatorul isi rezerva dreptul de a actualiza si modifica periodic Termenele si conditiile site-ului pentru a reflecta orice modificări ale modului si conditiilor de functionare a site-ului sau orice modificari ale cerintelor legale. Documentul este opozabili Clientilor / Utilizatorilor/ Cumparatorilor de la momentul afisarii in site. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe site versiunea modificata a documentului, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestui document.

4. Inregistrarea ca utilizator

Pentru crearea unui cont pe site-ul electrochirurgie.ro, Utilizatorul este obligat sa foloseasca o adresa de e-mail valida. Crearea unui cont permite Utilizatorului pastrarea datelor de facturare / livrare in perspectiva efectuarii unei Comenzi ulterioare, vizualizarea istoricului de comenzi si modificarea datelor de logare. Stergerea contului se poate face printr-o solicitare facuta la adresa de e-mail medirominstruments@yahoo.com.
Utilizatorul poate efectua o Comanda si fara a-si creea un cont.

5. Documente contractuale

5.1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.
5.2. Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.
5.3. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Produselor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Produse din Comanda va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului.
5.4. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice a notificarii de expediere a Comenzii.
5.5. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe site vor sta la baza Contractului,

6. Politica de vanzare online

6.1. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Utilizator/Cumparator.
Pentru motive justificate MEDIROM Instruments Sales isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Utilizatorului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Utilizatorului/Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel MEDIROM Instruments Sales. In oricare dintre aceste cazuri, Utilizatorul/Cumparatorul se poate adresa conducerii MEDIROM Instruments Sales, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.
6.2. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “Contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.
6.3 Toate tarifele aferente Produselor prezentate in paginile de produs de pe site sunt exprimate in euro (EUR) si nu includ T.V.A., alte costuri suplimentare si T.V.A.-ul vor fi incluse în sumarul Comenzii, care va fi afisat pe ecran inainte de confirmarea finala a Comenzii.
6.4 Plata Comenzii se face :
– ramburs la livrarea Produsului, catre reprezentantul curierului desemnat de către MEDIROM Instruments Sales;
– plată online prin intermediul Netopia, platforma intermediară securizata. Plata se poate realiza cu orice card din sfera VISA- Mastercard si subsidiarele acestora- Visa Electron, Maestro, Cirrus, indiferent de tara de origine si moneda cardului emis. Incasarea se va face in LEI, conversia fiind facuta in pagina de plata la cursul BNR din ziua in care s-a realizat comanda. Nu este acceptat  American Express in procesul de plata;
– plată prin trasnfer bancar in contul societatii MEDIROM INSTRUMENTS SALES.
6.5. Toate informatiile folosite pentru descrierea Produselor disponibile pe site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

7. Comanda

7.1. Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe site, prin adaugarea Produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Produs este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Pentru produsele cu statut “Disponibil pentru precomanda”, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a nu onora Comanda in conditiile in care Produsul nu se mai gaseste in stocul furnizorului. Cumparatorul va fi anuntat de aceasta situatie prin email sau telefonic, in cel mai scurt timp posibil. Adaugarea unui Produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Produsului.
7.2. Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.
7.3. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.
7.4. Prin plasarea Comenzii, clientul certifica faptul ca a implinit varsta de 18 ani.

8. Politica de retur/anulare

8.1. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in cazul in care datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;
8.2. Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Produs în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Produs expiră în termen de 14 zile de la ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a Produsului
8.3. In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, acesta va putea notifica Vanzatorul prin e-mail sau telefonic.
8.4. In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract. Suma va fi returnata prin virament bancar.
8.5. Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Produselor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate.

9. Livrarea

Produsele sunt livrate la adresa furnizata în Comanda, doar pe teritoriul Romaniei prin intermediul companiei de curierat TNT sau Sameday.
Livrarea produselor se va face in maxim 3 zile lucrătoare.
Daca sunteti in imposibilitatea de a primi articolele livrate, veti fi contactat de catre reprezentantul curierului pentru cel mult doua incercari de livrare, intr-un interval de 14 zile. Ulterior, coletul va fi returnat.
Verificati starea aparenta a coletelor la livrare. In cazul unei probleme (ambalaj deteriorat sau care lipseste) descrieti starea coletului refuzat in detaliu pe nota de livrare/AWB, care trebuie sa aiba semnatura operatorului de transport.
In cazul in care livrarea nu este conforma cu Comanda, MEDIROM Instruments Sales va trimite produsele lipsa/deteriorate in cel mai scurt timp posibil sau va rambursa, in functie de alegerea Cumparatorului.

10. Garantii

Toate Produsele comercializate de catre MEDIROM Instruments Sales, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor Vanzatorului.
Produsul reclamat defect in perioada de garantie trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service mentionat in certificat. Acest centru autorizat de producator va prelua intreaga responsabilitate a rezolvarii garantiei.
Pentru a beneficia de garantie, Clientul are urmatoarele obligatii:
-Produsul sa fi fost folosit numai in scopul pentru care a fost conceput;
-sa respecte instructiunile de folosire si intretinere si sa utilizeze Produsul conform instructiunilor impuse de producator;
-sa pastreze certificatul de garantie si documentul fiscal cu care a cumparat produsul;
Cauze de pierdere a garantiei:
-avarii sau deteriorari mecanice; expunere excesiva la radiatii solare; lipsa sau modificarea seriei aparatului; modificari ale Produsului;
-defectarea produsa ca urmare a nerespectarii instructiunilor de utilizare, intretinere, transport, manipulare si instalare prevazute in manualul de utilizare;
-deteriorarea mecanica provocata prin lovire sau deterioarea marcajului cu modelul si seria Produsului;
-inundarea, incendierea, expunerea la soare, descarcari electrice, modificari sau instalari necorespunzatoare, interventii neautorizate;
-distrugerea circuitelor interne din cauza socurilor.

11. Prelucrarea datelor cu caracter personal

MEDIROM Instruments Sales colecteaza si prelucreaza datele cu caracter personal in cadrul site-ului electrochirurgie.ro conform Politicii privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

12. Folosirea cookie-urilor

Site-ul electrochirurgie.ro folosește cookie-uri. Vezi Politica de cookies aici.

13. Legea aplicabila si jurisdictia

Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Utilizatori / Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.