Politica de confidențialitate

Politica de confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

MEDIROM Instruments asigura dreptul la protectia datelor cu caracter personal in concordanta cu Regulamentul (UE) 2016/679 precum si cu orice alta legislatie aplicabila pe teritoriul Romaniei. Prin acest document dorim sa va informam despre modul in care colectam, utilizam si protejam datele dvs cu caracter personal atunci cand interacționati cu noi in legatura cu produsele si serviciile noastre prin site-ul nostru web.
Ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica periodic această Politica de confidentialitate, pentru a reflecta orice modificari privind modul in care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal sau orice modificari ale cerintelor legale. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe site versiunea modificata a Politicii de confidentialitate, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestei Politici de confidentialitate.

Cine suntem

SC MEDIROM Instruments SRL este persoana juridica cu sediul social in Iasi, B-dul Socola nr.17, Bl. D17, Sc. A, Parter – birou, Ap. 2, Jud. Iasi, inregistrata la Registrul comertului sub nr. J22/21/2010, CIF :RO26383350, denumita in continuare MEDIROM Instruments. In sensul legislatiei cu privire la protectia datelor, suntem operator atunci cand prelucram datele dvs. cu caracter personal.
Intrucat suntem întotdeauna deschisi sa va furnizam orice informatii suplimentare de care aveti nevoie cu privire la prelucrarea datelor dvs, va incurajam să ne contactati prin posta sau prin e-mail la adresa mediromintruments@yahoo.com.

Ce date cu caracter personal prelucram

Colectam datele dvs. cu caracter personal direct de la dumneavoastra. Daca va creati un cont pe www.electrochirurgie.ro, ne transmiteti adresa de e-mail, numele si prenumele;
În cadrul paginii personale (Contul meu) din platforma www.electrochirurgie.ro aveti posibilitatea sa adaugati informatii necesare pentru efectuarea unei comenzi. Cand plasati o comanda, ne furnizati informații precum: produsul dorit, numele si prenumele, adresa de livrare, detalii de facturare, metoda de plată si număr de telefon.
Putem, de asemenea, sa colectam si sa prelucram ulterior anumite informatii cu privire la comportamentul dvs in timpul vizitarii site-ului nostru web, pentru a va personaliza experienta online si a va pune la dispozitie oferte adaptate profilului dvs.
Pe site-ul nostru web putem stoca si colecta informatii in cookie-uri si tehnologii similare, conform Politicii de cookie-uri.
Nu colectam si nu prelucram in alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protectia datelor in categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim sa colectam sau sa prelucram date ale minorilor care nu au implinit varsta de 16 ani.

Scopul si temeiul prelucrarii datelor cu caracter personal

-Pentru prestarea serviciilor MEDIROM Instruments in beneficiul dvs
Acest scop general poate include, dupa caz, urmatoarele:
• Crearea si administrarea contului in cadrul platformei www.electrochirurgie.ro;
• Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea si facturarea acestora;
• Solutionarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda, la bunurile sau serviciile achizitionate;
• Returnarea produselor conform prevederilor legale;
• Rambursarea contravalorii produselor conform prevederilor legale;
• Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de raspunsuri la Intrebarile dvs cu privire la comenzile dvs sau la bunurile si serviciile MEDIROM Instruments.
Prelucrarea datelor dvs pentru aceste scopuri este in cele mai multe cazuri necesara pentru incheierea si executarea unui contract intre MEDIROM Instruments si dvs. De asemenea, anumite prelucrari subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislatia aplicabila, inclusiv legislatia fiscala si contabila.

-Pentru imbunatatirea serviciilor noastre
Ne dorim in permanenta sa va oferim cea mai buna experienta de cumparare online. Pentru aceasta, putem colecta si utiliza anumite informatii in legatura cu comportamentul dvs de Cumpararor, va putem invita sa completati chestionare de satisfactie subsecvent finalizarii unei comenzi sau putem desfasura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii si cercetari de piata. Ne intemeiem aceste activitati pe interesul nostru legitim de a desfasura activitati comerciale, avand intotdeauna grija ca drepturile si libertatile dvs fundamentale sa nu fie afectate.

-Pentru activitati de marketing
Dorim sa va tinem la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele/serviciile noastre. In acest sens, va putem trimite orice tip de mesaj (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.) continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la produse adaugate in sectiunea “Cont/Cosul meu” sau sectiunea “Cont/Favorite” sau ati aratat interes sa le achizitionati, precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie, si putem afisa recomandari personalizate pe site-ul web. Pentru a va pune la dispozitie informatii de interes pentru dvs, putem folosi anumite date cu privire la comportamentul dvs de cumparator (de ex. produsele vizualizate / adaugate in wishlist-favorite / achizitionate) pentru a va crea un profil. Ne asiguram intotdeauna ca aceste prelucrari se efectueaza cu respectarea drepturilor si libertatilor dvs, si ca deciziile luate in baza acestora nu au efecte legale asupra dvs si nu va afecteaza similar intr-o masura semnificativa.
In cele mai multe cazuri, ne intemeiem comunicarile de marketing pe consimtamantul dvs prealabil. Va puteti razgandi si retrage consimtamantul in orice moment, prin modificarea setarilor din contul de client in sectiunea „Preferinte”, prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in cadrul mesajelor pe care le primiti de la noi sau prin contactarea MEDIROM Instruments folosind detaliile de contact descrise mai sus.
In anumite situatii, ne putem baza activitatile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova si dezvolta activitatea comerciala. In orice situatie in care folosim informatii cu privire la dvs pentru un interes legitim al nostru, avem grija si luam toate masurile necesare pentru ca drepturile si libertatile dumneavoastra fundamentale sa nu fie afectate. Cu toate acestea, ne puteti solicita oricand, prin mijloacele descrise mai sus, sa oprim prelucrarea datelor dvs cu caracter personal in scop de marketing.

-Pentru apararea intereselor noastre legitime
Pot exista situatii in care vom folosi sau transmite informatii pentru a ne proteja drepturile si activitatea comerciala. Aceste pot include masuri de protectie a site-ului web fata de atacuri cibernetice, masuri de prevenire si detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informatii catre autoritatile publice competente sau masuri de gestionare a diverselor altor riscuri.
Temeiul general al acestor tipuri de prelucrari este interesul nostru legitim de a ne apara activitatea comerciala, fiind inteles ca ne asiguram ca toate masurile pe care le luam garanteaza un echilibru intre interesele noastre si drepturile si libertatile dvs fundamentale.
De asemenea, in anumite cazuri ne intemeiem prelucrarea pe dispozitii legale cum ar fi obligatia de a asigura paza bunurilor si valorilor prevazuta de legislatia aplicabila in aceasta materie.

Durata de stocare a datelelor cu caracter personal

Ca regula generala, vom stoca datele dvs cu caracter personal cat timp aveti un cont pe site-ul www.electrochirurgie.ro. Puteti sa ne solicitati oricand stergerea anumitor informatii sau inchiderea contului, si vom da curs acestor solicitari, sub rezerva pastrarii anumitor informatii inclusiv ulterior inchiderii contului, In situatiile in care legislatia aplicabila sau interesele noastre legitime o impun.

Cui transmitem datele cu caracter personal

Dupa caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale dvs urmatoarelor categorii de destinatari:
• furnizorilor de servicii de curierat;
• furnizorilor de servicii de marketing;
• furnizorilor de servicii de cercetare de piata;
• furnizorilor de servicii IT;
• altor societati cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a bunurilor si serviciilor noastre.
In cazul in care ne revine o obligatie legala, sau daca este necesar pentru a ne apara un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autoritati publice.
Ne asiguram ca accesul la datele dvs de catre tertii persoane juridice de drept privat se realizeaza in conformitate cu prevederile legale privind protectia datelor si confidentialitatea informatiilor, in baza unor contracte incheiate cu acestia.

Cum protejam securitatea datelor dvs cu caracter personal

Ne angajam sa asiguram securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor masuri tehnice si organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.
Transmisia datelor dvs cu caracter personal se face folosind algoritmi de criptare de ultima generatie si le stocam pe servere securizate, asigurand in acelasi timp redundanta datelor.
In ciuda masurilor luate pentru a proteja datele dvs cu caracter personal, va atragem atentia ca transmiterea informatiilor prin Internet, in general, sau prin intermendiul altor retele publice, nu este complet sigura, existand riscul ca datele sa fie vazute şi utilizate de catre terte parti neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilitati ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

Drepturile in privinta protectiei datelor cu character personal

In virtutea dreptului de control al datelor personale, in cazul in care prelucrarea este efectuata in baza consimtamantului clientului, acesta poate opta pentru:
Dreptul de a fi informat – se refera la obligatia de a va furniza informatii corecte cu privire la prelucrare datelor, in ceea ce priveste modul in sunt utilizate datele cu caracter personal;
Dreptul de acces – inseamna ca aveti dreptul de a obtine din partea noastra o confirmare ca va prelucram sau nu date cu caracter personal, iar daca da, va oferim accesul la aceste date precum si informatii despre cum sunt prelucrate;
Dreptul la portabilitate – se refera la faptul ca puteti primi datele cu caracter personal intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat precum si transmiterea acestor date altui operator;
Dreptul la opoziție – vizeaza dreptul de a va opune prelucrarii datelor personale atunci cand aceasta deserveste un interes public ori un interes legitim al nostru.
Dreptul la rectificare – se refera la corectarea, fara intarzieri nejustificate, a datelor personale inexacte;
Dreptul la stergere/dreptul de a fi uitat – inseamna ca aveti dreptul sa va stergem datele colectate fara intarzieri nejustificate, in oricare din urmatoarele situatii: nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate, retragerea consimtamantului, opunerea la prelucrare, colectarea ilegala, stergerea pentru respectarea unei obligatii legale sau colectarea facuta cu oferirea de servicii ale societatii informationale;
Dreptul la restrictionarea prelucrarii – poate fi exercitat daca se contesta exactitatea datelor pe o anumita perioada, suficienta pentru verificarea datelor, daca prelucrarea este ilegala dar nu se doreste stergerea datelor doar restrictionarea, in cazul in care nu mai avem nevoie de datele personale in vederea prelucrarii insa ni le solicitati pentru apararea unui drept in instanta sau daca v-ati opus prelucrarii;
Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri.
Dreptul de a depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania. +40.318.059.211 / +40.318.059.212, anspdcp@dataprotection.ro.
Ultima actualizare: 28 iunie 2018